Over uw afspraak

Wij zijn overdag telefonisch en aan de balie bereikbaar van 8:00 - 17:00.

Wilt u een uitslag opvragen over eerder onderzoek dan kunt u het beste 's middags bellen, dan is er meer tijd om u rustig te woord te staan.

Spreekuur

Alle spreekuren zijn op afspraak.

Wilt u dezelfde dag nog op het spreekuur komen, dan dient u voor 11:00 te bellen.

Wij reserveren 10 minuten voor een consult. Er is dan tijd om één probleem te bespreken. Heeft u meer tijd nodig, geef dit dan aan bij de assistente. Zij kan dan een dubbele afspraak maken.

De spreekuurtijden zijn van 7:30 - 10:00, 13:30 - 16:00 en van 16:30 - 17:30. Dit laatste spreekuur is vooral voor spoed en voor mensen die door hun werk niet op de andere spreekuren kunnen komen.

Visites

Als u om medische redenen niet naar de praktijk kan komen, dan komt een van de artsen bij u thuis. In verband met de planning de visites graag aanvragen vóór 11.00 uur.

Beeldbellen

Heeft u een afspraak met de huisarts om te beeldbellen, neem op het afgesproken tijdstip plaats in onze digitale wachtkamer.

meeting-room.cloud/meeting/gcondiep

Vul je naam in, kies een kleur, controleer beeld en geluid en klik op ga naar de vergadering. Het werkt goed op de meeste smartphones en computers met Google Chrome, Safari en Firefox

Diverse medewerkers...

De doktersassistente

De doktersassistentes hebben verschillende taken. Ze vragen uw klachten uit en plannen zo de afspraken in. Ze herkennen alarmsignalen en geven adviezen over vaak voorkomende klachten. Ook doen zij verschillende medische handelingen, bijvoorbeeld het uitspuiten van oren, het geven van injecties en het verwijderen van hechtingen. Hiernaast houden ze spreekuren voor bijvoorbeeld begeleiding bij afvallen en controle van de hoge bloeddruk. Wilt u met een van onze assistentes overleggen, bijvoorbeeld over de uitslag van een onderzoek, dan kunt u het beste ‘s middags bellen. In de middag is het vaak wat rustiger.

Praktijkondersteuners voor chronische zorg

Marjo van Dorp en Kim de Vries, begeleiden patiënten met suikerziekte, astma en COPD. Daarnaast kunnen ze helpen om te stoppen met roken. Voor ouderen is Elly Huisman als praktijkondersteuner werkzaam. Zij onderzoekt samen met U de mogelijkheden om thuis te blijven wonen en regelt de hulp die daarbij nodig is.

Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ), Ruth Lenstra en Willemien Ausems, kunnen op verzoek van de huisartsen patiënten met psychische klachten ondersteunen. 

Physician assistant

Lindy Prins heeft in 2021 haar master PA (Physician Assistant) afgerond. Als PA neemt zij taken over van de huisarts, doet zelfstandig spreekuur en heeft zich gespecialiseerd in diverse vakgebieden. Net als de huisarts stelt zij diagnoses, voert lichamelijk onderzoek uit, schrijft medicatie voor en verwijst door waar nodig. 

Huisarts in opleiding

In de praktijk werken ook artsen die de huisartsenopleiding volgen. Hij/zij is er voor een jaar en doet zelfstandig spreekuur onder begeleiding van huisartsen Rebecca Houtman, Corine Visser, Wouter Bisseling en Joost Stam. Zij controleren iedere dag wat de huisarts in opleiding allemaal gedaan heeft. De huisarts in opleiding volgt ook 1 dag per week nascholing op de Huisartsenopleiding Utrecht

Inschrijven en uitschrijven...

Inschrijven

Woont u in het werkgebied van ons gezondheidscentrum dan kan u zich als patiënt bij ons inschrijven.

Vul dan deze vragenlijst zo uitgebreid mogelijk in.

U kan een afspraak bij de huisarts maken als wij het volledig ingevulde inschrijfformulier hebben ontvangen. Hou er rekening mee dat het verwerken van het formulier één dag kan duren. Kan de afspraak echt niet wachten? Overleg dan even met de doktersassistente.

Werkgebied

Iedereen die woont binnen postcodegebied 3552, of in een van de volgende straten:

Acaciastraat, Anjelierstraat, Azaleastraat, Balkstraat, Begoniastraat, Blokstraat, Boomgaardlaan, Burgjeslaan, Cornetstraat, Engelen van Pijlsweertstraat, Enthofstraat, Edoornstraat, Harpstraat, Hoveniersstraat, Houtstraat, Huurweerstraat, Kerkweg, Kershoflaan, Kokkenhoflaan, Laan van Engelswier, Lagenoord, Leliestraat, Mimosastraat, Nieuwe Pijlsweerdstraat, Noordse Parklaan, Ondiep-zuidzijde, Oude Pijlsweerdstraat, Plankstraat, Plantage, Polderstraat, Schutstraat, Stroomstraat, Tichelaarslaan, Tiendstraat, Timmerstraat, Tuinbouwstraat, Turfstraat, Violenstraat, Warmoesstraat, Werfsteeg, Zilvergeldstraat.

Uitschrijven

Als u bij ons patiënt bent, maar buiten ons werkgebied gaat wonen, vragen we u een huisarts in die buurt te kiezen. Bij spoed zijn we anders niet op tijd bij u.

Geef aan ons door wie uw nieuwe huisarts wordt, dan zorgen wij dat uw medische dossier beveiligd wordt overgedragen.

Uw gegevens

Beroepsgeheim

We geven in principe geen informatie door aan anderen zonder uw toestemming; alleen wanneer het medisch noodzakelijk is, geven we informatie aan hulpverleners die bij de behandeling betrokken zijn, zonder daarbij om toestemming te vragen.

Privacy-regelement

Het privacyreglement waar Gezondheidscentrum Ondiep zich aan dient te houden is hier te vinden. Onze Functionaris Gegevensbescherming kunt u bereiken via Huisartsen Utrecht Stad: fg@huisartsenutrechtstad.nl.

Medische gegevens

Onze praktijk laat onze/uw medische gegevens bewerken door VIP Calculus. Hierdoor krijgen we inzicht in de zorg die wij U leveren en kunnen we deze zorg verder verbeteren. Daarnaast worden deze gegevens anoniem verwerkt voor wetenschappelijkonderzoek door het Julius Huisartsen Netwerk.

Kosten

Huisarts kosten

Hulp van medewerkers in de praktijk is gratis.

Wij rekenen de kosten voor de door ons geleverde zorg direct af met de zorgverzekeraar. Voorwaarde is dat uw zorgverzekeraar en polis-nummer bij ons bekend zijn en dat u bij onze praktijk staat ingeschreven. In alle andere gevallen dient u contant af te rekenen.

Overige kosten

De kosten voor aanvullend onderzoek, zoals bijvoorbeeld radiologisch onderzoek in het ziekenhuis en bloedonderzoek bij Saltro wordt niet altijd vergoed. Ook voor medicatie moet soms wel en soms geen vergoeding betalen. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar of de betreffende zorgverlener.

Contact

Voor patiënten:

Post- en bezoekadres: Gezondheidscentrum ondiep
Boerhaaveplein 100 c
3552CT Utrecht

Telefoonnummer: 030 26 22 431

eMail: info@gezondheidscentrumondiep.nl

 

Voor zorg professionals:

Overleglijn: 030 26 20 823
Faxnummer: 030 26 56 519
Zorgmail: gzcondiep@zorgmail.nl